beats by dre cheap

OSNOVE CIONIZMA

Kako je nastao cionisticki pokret koji insistira na palestinskoj zemlji i smatra je jevrejskom teritorijom?Odakle potice osjecaj pisutan u svijetu da se obecanje koje je Allah dz.s. dao Ibrahimu a.s. odnosi na jevreje a ne na Muslimane?!

Ono sto cujemo i sto smo citali u skolskim programima iz historije, navodi nas na zakljucak da su osnivaci ove ideje Hertzl i jevreji.

Medjutim, realnost je sasvim drugacija!

Prvi koji su poceli pozivati na iskupljivanje jevreja radi ostvarivanja tevratskih prorocanstava bili su krscani, i to oko cetiri stoljeca prije jevreja i cionistickog pokreta.

Ukoliko ne pojmimo ovu cinjenicu, necemo moci shvatiti stav Zapada opcenito, a posebno necemo moci pojmiti stav Amerike spram konflikta ciji smo svjedoci.

Kakav je bio status jevreja u Evropi?

Jevreji su prokleti u Indzilu, a i prije toga ih je Allah dz.s. prokleo:

"Jezikom Davuda i Isaa, sina Merjemina, prokleti su oni od sinova Israilovih koji nisu vjerovali-zato sto su se bunili i uvijek granice zla prelazili"(El-Maide,78.)

To sto su "prokleti" i sto su "braca majmuna i svinja", "obozavaoci teleta" i "krvopije", nisu jedini razlozi neprijateljstva krscana prema njima. Kod krscana, po njihovom misljenju postoje mnogo veci razlozi. Oni jevreje ne optuzuju za nevjerovanje u Boga niti za ubijanje poslanika..oni ih optuzuju za ubistvo samog Boga-Mesije, neka je Allah visoko iznad onoga sto mu pripisuju. Istina je ono sto kaze Uzviseni Allah:

"A nisu ga ni raspeli ni ubili, vec im se pricinilo"(En-Nisa,157.)

Odavdje pocinje neprijateljstvo izmedju dviju skupina koje ne prestaje. Papinska crkva, koja svoje srediste ima u Rimu nije prestala gajiti neprijateljstvo i proklinjati jevreje na zacudjujuci nacin...

Jedna od zanimljivosti u vezi sa ovim neprijateljstvom je i to kada se jednom na zapadu bila rasirila opasna kuga. Nazvali su je crna kuga jer je bila razlog smrti miliona ljudi i siromastva velikog broja gradova i sela. Nakon ovog slucaja papa je sluzbeno izjavio da smatra da su tu kugu prouzrokovali jevreji!?

Svaka necistoca ili nesreca koje su pogadjale svijet su povezivane sa jevrejima. Otuda i kampanje ciscenja evropskog drustva od jevreja koje su predvodile pape, a koje su trajale u 13., 14., i 15. vijeku. Tokom njih su od jevreja ociscene Britanija, Njemacka, Francuska i mnoge evropske zemlje. Na jevreje se gledala kao na najopasnija Bozija stvorenja, koja u sebi nose najvise zla...

Bjezeci od pakla zvanog Evropa, utociste su pronasli u tada muslimanskoj Andaluziji, gdje su ih prihvatili muslimani. Kada su krscani osvojili islamski Madrid, poduzevsi rat sirokih razmjera ciji je cilj bio unistavanje muslimana, taj val je zahvatio i jevreje. Oni su tada emigrirali u osmanske vilajete, a posebno u Grcku i Bosnu.

U ovom odlucnom vremenskom periodu su se zbila dva dogadjaja, jedan geografski a drugi vjerski.

Preplitanjem ova dva faktora se formira najveca sila koja se bori protiv Islama i protiv Allahovog dz.s. istinitog obecanja. Ona radi na realizaciji laznog obecanja i na pripremi dolaska Mesije Dedzala.

Ta dva dogadjaj su:

-Otkrice Amerike

-Pojava protestantskog pokreta.

tekst preuzet iz knjige "KUDS izmedju istinitog i laznog obecanja" Dr.Sefer al Havali

BIJELI ZULFIKAR
http://mladimjesec.blogger.ba
15/03/2009 15:49