islamic flag Pictures, Images and Photos " ARMAGEDON-KRAJ NEVJERNIKA" - BIJELI ZULFIKAR

BIJELI ZULFIKAR

....posljednja bitka dolazi...jesi li spreman...

14.03.2009.

" ARMAGEDON-KRAJ NEVJERNIKA"

Ranije smo spomenuli da krscani vjeruju da ce se Mesija (Isa a.s.) vratiti nakon isteka hiljadu godina, a zatim ce vladati jos hiljadu godina. Bazirajuci se na ovom vjerovanju, oni su mu se  nadali i pogledali da dodje 1000. godina poslije rodjenja Ise a.s.

Te godine se Mesija nije pojavio i pitanje je utihnulo i isceznulo iz stvarnosti, ali je ostalo u snovima. Kada se priblizilo stoljece pred 1900. godinu, ove ideje su se ponovo pocele radjati. Govorilo se da ce se ukoliko se Mesija nije pojavio pocetkom 20. stoljeca, onda pojaviti njegovim krajem. S obzirom da ce mjesto njegovog pojavljivanja biti vjerovatno njegova maticna zemlja, nuzno je obaviti pripreme za njegov dolazak tako sto ce se iskupiti Izrailcani u palestinskoj zemlji gdje ce se odigrati velika i odlucujuca bitka 'Armagedon" ili dolina Megidon(mala dolina u Palestini, za koju kazu da ce se u njoj odigrati bitka, gdje ce se okupiti ogromne vojske ciji ce broj prema tvrdnjama nekih dostici 400 miliona vojnika).

Grace Halsell kaze na zavrsetku svoje knjige:

"Zbog njihovog ubjedjenja da je atomski "Armagedon" neminovnost, jer je bozanska odredba, veliki broj protestanata koji vjeruju u predodredjenje uzeli su sebi za imerativ da slijede Izrael. To ce direktno dovesti -po njihovom priznanju - do holokausta, koji ce biti zesci i obimniji od pokolja koji moze zamisliti zlocinacki razum Adolfa Hitlera".

Ovo je vjerovanje razlicitih skupina u Americi.U ovo pored fundamentalistickih protestanata vjeruju i mnogi drugi, pocevsi od njihovih republikanskih predsjednika pa do obicnog svijeta.

Pojavio se veliki broj knjiga koje govore o ovim predskazanjima i one su naisle na izvanredan prijem. Najvaznije medju njima su:"Drama o zavrsetku vremena" autora Orala Robertsa i "Kraj velike zemaljske knjige", Hala Lindseya.

Obje knjige na vrlo emocionalan i dramatican nacin opisuju kraj svijeta, propast njegovih civilizacija i unistavanje njegovih vojski u bitci "Armagedon", u  toj mjeri da jedan od njih kaze:"Ne trebam razmisljati o spoljasnjim dugovima Amerike, rastu poreza ili o buducnosti slijedecih generacija, rijec je o nekoliko godina i cijeli svijet ce se izmijeniti"

Oni vjeruju da ce kraj bitke rezultirati odlucujucom pobjedom krscana i totalnim unistenjem idolopoklonika tj.-Muslimana. Oni vjeruju da ce se to dogoditi tako sto ce krscani, zajedno sa Mesijom biti uzdignuti iznad oblaka, dok ce se Muslimani pogusiti u moru uzarenog sumpora.

Znaci, oni koji sebe lazno dovode u vezu sa Isa a.s. i koji su pored Allaha sebi uzeli bozanstvo, svi oni ce biti spaseni, cak i cikaska i pariska golotinja, kockari Las Vegasa, homoseksualci San Franciska i narkomani iz Miamija..dok ce vjernici, oni koji su obozavali samo Jednog Boga i koji su mu bili predani, svi odreda biti unisteni, makar se nalazili kod Kabe, samo zato jer su potomci Ken'ana. Sumpornu vatru, koja se pominje kao predznak zadnjeg vremena, oni su protumacili kao atomske bombe koje ce baciti na Muslimane!

tekst preuzet iz knjige "KUDS izmedju istinitog i laznog obecanja" Dr.Sefer al Havali
Poslanik a.s. je rekao:"Ko vidi kakvu negativnost neka je rukom otkloni.Ako to ne moze,onda neka je otkloni jezikom.Ako ni to ne moze,onda neka to osudi srcem,ali to je najslabiji iman."(sahih,Muslim)

Image Hosted by ImageShack.us


Dova koju je proucio Isa a.s.
kada ga je Allah Uzviseni uzdigao Sebi:

"Gospodaru, Ti si blizu u uzvisenosti Svojoj,
Uzvisen u blizini Tvojih stvorenja,
a oci drugih ne mogu dobaciti poglede do Tebe,
oni su pred Tobom obnevidjeli..
praskozorje Tebe slavi svjetloscu,
Ti si Onaj koji svjetloscu uklanja tmine, pa neka je Tebi slava..
Ti si svojom moci Stvoritelj svih stvorenja, i mudroscu Svojom odredjujes sve stvari..
Svojom velicanstvenoscu divno stvaras stvorenja, o svemu Svojim znanjem sudis..
Svojim rijecima si stvorio u zraku sedam nebesa besprijekorna i pokorna Tebi, poslusna uzvisenosti Tvoje vlasti..pa su se odazvala dok su od dima bila iz straha prema Tebi..
pa su pokorna dosla Tvojim naredbama, a u njima meleki koji Te slave i isticu Tvoju svetost..
u njima si dao svjetlo koje otklanja tminu i sjaj koji jace od sunca sija..
u njima si dao zvijezde prema kojima se put pronalazi u tminama mora i kopna, i njima sejtanje gadjas..
pa neka je Tebi Gospodaru slava u Tvojim nebesima koja si stvorio i na zemlji koju si na vodi rasprostranio..
i u njoj si cistu vodu pokorio pa se voda pokorila Tebi i Tvojoj odredbi..
Tvojoj moci potcinili su se morski valovi, a nakon mora dao si da kroz nju rijeke poteku, nakon rijeka bogata vrela i izvore..
potom si iz nje izvadio plodonosna drveca, a na njoj si planine kao stubove postavio..
i najvece od njih Tebi su se pokorile, pa neka je Gospodaru slava Tvojim sifatima..
Zar neko moze dostici Tvoje moci, a ko moze Tebe opisivati!..
Ti spustas kisu kao spas i oblake stvaras..porobljene oslobadjas i istinom prosudjujes..jer Ti si najbolji Sudac..nema boga osim Tebe, a Allaha se boje od robova Njegovih-uceni..
svjedocim da Ti nisi bozanstvo koje smo mi napravili i svjedocim da si Ti Allah..
mi nemamamo gospodara mimo tebe kojega bismo velicali i zikir cinili..niti Ti imas sudruge koji sa Tobom odredjuju pa da ih dozivamo a Tebe da napustamo..
Tebi niko nije pomogao u stvaranju pa da posumnjamo u Tebe..
Svjedocim da si Ti:
Jedan i Utociste svakome,
nisi rodio i rodjen nisi
i niko Ti ravan nije..
nisi uzeo Sebi druzicu ni djeteta,
podari mi za moje probleme olaksanje i spas..

CURRENT MOON

free counters12478